Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Poep-onderzoek: Maag+Darm bewezen effectief!

Poep-onderzoek: Maag+Darm bewezen effectief!

2024

Zoals je als hondeneigenaar vast al weet, kan er veel afgelezen worden aan de poep van je hond. De structuur, geur, kleur en hoeveelheid vertelt ons veel over de gezondheid van de spijsvertering! Het is heel belangrijk om hier tijdens het uitlaten op te letten, om een slechte spijsvertering tijdig op te merken. Helaas zijn er veel honden met een slechte spijsvertering waarbij extra zorg voor de maag en darmen nodig is. VITALstyle heeft 8 honden met een slechte spijsvertering voor 3 maanden lang Maag+Darm hondenbrokken laten testen. Benieuwd naar de resultaten? Je leest het in dit blog!

Maag+Darm, bewezen effectief

Allereerst is het goed om te weten dat VITALstyle Maag+Darm hondenvoeding een speciaal ontwikkeld dieetvoeder is voor honden met een slechte spijsvertering en/of voor honden met een slecht werkende alvleesklier.

De 100% natuurlijke brokken zijn bewezen goed verteerbaar én zijn goed voor de balans tussen gunstige en ongunstige bacteriën in de darmen. Hierdoor wordt het immuunsysteem van de hond ondersteund en houdt het de spijsvertering in balans. Wist je dat Maag+Darm brokken in de eerste 14 dagen al zorgen voor een verrijking van goede bacteriën in de darmflora? In dit blog lees je hoe honden met maar 4% van de goede darmbacterie Lactobacillus na 14 dagen maar liefst 78% van deze goede darmbacteriën hadden!

Zeer goede verteerbaarheid

Hondenvoeding die een slechte spijsvertering compenseert, zoals Maag+Darm, moet voldoen aan een minimale eiwit- en vetverteerbaarheid. Dit houdt in dat de verteerbaarheid van eiwit >85% en de verteerbaarheid van vet >90% moet zijn. De verteerbaarheid van eiwit en vet van Maag+Darm brokken is zeer goed (lees meer in dit blog), waardoor er ook weinig eiwit en vet verloren gaat tijdens het verteringsproces. Dit in combinatie met de zeer goed afbreekbare, geperste brokken zorgt voor de zeer goede verteerbaarheid van Maag+Darm!

Poep-onderzoek

In 2024 is het nieuwe onderzoek uitgevoerd. Er hebben 8 honden van verschillende rassen en leeftijden deelgenomen aan ons onderzoek. Deze honden kregen allemaal hondenvoer van andere merken en hadden duidelijk een slechte spijsvertering, denk hierbij aan de darmen en maag, met als gevolg slechte ontlasting. Zij hebben 3 maanden lang Maag+Darm brokken mogen testen. Iedere twee weken gaven de baasjes een update over de veranderingen. Niet alleen de poep werd vastgelegd, ook gaven de hondeneigenaren aan hoe het gedrag, de eetlust, de activiteit en de conditie van de huid en vacht van de hond veranderde.

Resultaten

Teun de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De 4 jarige reu Teun had al 1,5 jaar last van veel ontlasting, dat vaak een te zachte structuur had. Ook liet hij regelmatig stinkende scheten. Sinds een half jaar kreeg hij Hills Digestive Care i/d brokken, maar dit gaf maar tijdelijk verbetering. Hij viel weer gauw terug in het oude patroon.

  • In de overstapperiode pikte Teun de Maag+Darm brokken al tussen de huidige brokjes uit, zo lekker vond hij het! Af en toe geeft baasje Melissa er Maag+Darm natvoer bij om Teun extra te verwennen.
  • Na 2 weken haalt Teun al meer energie uit zijn voeding en heeft de ontlasting meer structuur. Over het algemeen zijn de drollen mooi bruin, maar soms zit er nog wat gele ontlasting bij.
  • Na 4 weken is de vacht van Teun zachter en glanzender geworden, hij lijkt goed in zijn vel te zitten! De ontlasting heeft een normale, bruine kleur en goede structuur. Ook zijn de brokken duidelijk vriendelijk voor de maag.
  • Na 6 weken Is Teun al minder winderig. Zijn ontlasting is volledig donkerbruin en van goede structuur: vast en droog.
  • Na 8 weken, 10 en 12 weken is de ontlasting zoals het hoort te zijn.

Melissa: ‘’Teun is van een hond met een slechte spijsvertering naar een hond gegaan die mooie vaste drollen heeft. Ik ben heel blij met VITALstyle Maag+Darm voer. Het ruikt heerlijk en Teun eet het met smaak op, en hij is echt een moeilijke eter. Super fijn dat we hiervoor uitgekozen zijn! Ik was een beetje ten einde raad, maar Teun is nu een vitale hond. Kortom een aanrader!’’

Dúfke de Friese Stabij

Het 4 jarige teefje Dúfke heeft van jongs af aan een gevoelige spijsvertering. Al een lange tijd bleef het stabiel op de Profine Lam & Rijst brokken in combinatie met Energique, maar sinds haar dracht kreeg ze er toch weer last van. Stinkende en brijige ontlasting en winderig. Baasje Klaziena moest haar iedere nacht uitlaten, omdat ze het niet kon houden. Daarbij stonk haar vacht en stonk ze uit haar bek.

  • In de overstapperiode at Dúfke de Maag+Darm brokken direct met veel smaak op! Ze verkiest deze brokken boven haar oude brokjes.
  • Na 2 weken is de ontlasting langzaam steviger aan het worden en is ze minder winderig. Haar ontlasting heeft (al) een stevige vorm, ze eet de voeding ook heel goed.
  • Na 4 weken haalt Dúfke meer energie uit haar voeding. De ontlasting heeft een goede structuur.
  • Na 6, 8, 10 en 12 weken heeft de ontlasting structureel een goede geur, kleur en structuur! Ook is te zien dat Dúfke mooi op gewicht is gekomen.

Klaziena: ‘’Dúfke had veelal een slechte ontlasting en was winderig. In een zeer korte tijd zagen we dat haar spijsvertering werd ondersteund door Maag+Darm. Haar ontlasting bestaat nu uit mooie stevige drollen en haar vacht ruikt heerlijk kruidig. Ook ruikt ze normaal uit haar bek! Eindelijk was het fijn om te knuffelen en likken te ontvangen! We zijn enorm blij met het voer en Dúfke is er gek op. De brokjes dienen als voer, maar ook als beloning snoepjes. We hebben onze pup ook op de Pup+Junior puppybrokken gezet en willen absoluut niet meer anders. We zijn ontzettend dankbaar voor de mogelijkheid die we hebben gekregen dit voer te mogen uittesten. En volgens mij Dúfke nog het meest.’’

Foxy de Tsjecho-Slowaakse wolfhond

Het 3 jarige teefje Foxy kreeg vers vlees (BARF), maar at het slecht. Haar spijsvertering (met name de maag en darmen) leek dan ook erg uit balans te zijn wanneer ze wel at. Dit was te zien aan de ontlasting.

  • In de overstapperiode was Foxy snel fan van de Maag+Darm brokken. Ze at het liefst alle brokjes tussen het vlees uit!
  • Na 2 weken viel het Kirstin op dat Foxy echt energieker en blijer werd. Ze werd heel enthousiast van het nieuwe voer. Ook de ontlasting was al mooi van structuur en kleur en de brokken zijn duidelijk vriendelijk voor haar maag.
  • Na 4 weken begon Foxy veel te verharen. Een teken dat de stabilisatie in de spijsvertering effect heeft op de huid en vacht! De ontlasting bleef mooi bruin van kleur en van goede structuur.
  • Na 6 weken kwam Foxy ook beter op gewicht. Ze kwam een kilo aan.
  • Na 8, 10 en 12 weken bleef de ontlasting zoals deze hoort te zijn, bruin en stevig! Haar maag werd ook goed ondersteund.

Kirstin: ‘’Foxy heeft 3 jaar lang niet tot slecht gegeten. We begonnen met de Maag+Darm brokken en vanaf het eerste moment is eten voor Foxy weer een feestje. Ze straalt, is energiek en heeft eindelijk een spijsvertering die in balans is!’’

Ziva de Goldendoodle

Het 3 jarige teefje Ziva eet gras al zo lang ze bij baasje Merel is. Ze heeft heel harde drolletjes met een aparte geur en krabt veel aan haar lijf. Ziva kreeg Butternut Box gevoerd.

  • In de overstapperiode werd Maag+Darm brokken goed gegeten, de hele voerbak ging leeg!
  • Na 2 weken was de ontlasting nog vrij vast, droog en hard van structuur. De kleur varieerde van donkerbruin naar lichtbruin. Wel at Ziva direct minder gras en leek haar huid en vacht ondersteund te worden.
  • Na 4 weken hielp Maag+Darm de ontlasting zachter te maken en poepte Ziva wat meer. Dit ging nu immers makkelijker!
  • Na 6, 8, 10 en 12 weken bleef de kleur, geur en structuur van de ontlasting zoals het hoort te zijn.

Merel: ‘’Ziva vindt de Maag+Darm brokken en natvoer erg lekker! Haar ontlasting ziet er goed uit. Het heeft een normale hardheid en heeft steeds een goede structuur.’’

Beer de Mechelse x Hollandse Herder

De 3 jarige reu Beer had last van wisselende, voornamelijk zeer structuurloze ontlasting en had duidelijk een gevoelige maag. Beer kreeg Smulti hondenbrokken.

  • In de overstapperiode liet Beer al na een paar dagen zijn oude brokken liggen en at hij enkel de Maag+Darm brokken op!
  • Na 2 weken heeft de ontlasting een normale kleur en over het algemeen een vastere structuur.
  • Na 4 weken haalt Beer duidelijk meer energie uit zijn voeding. De ontlasting blijft merendeels de vaste structuur aanhouden.
  • Na 6 weken merkt baasje Seana dat de brokken duidelijk vriendelijk zijn voor de maag.
  • Na 8 weken is de structuur en kleur van de ontlasting structureel goed!
  • Na 10 weken heeft Beer plots een terugval naar de zeer dunne ontlasting. Hiervoor is Pre- & Probiotics bijgevoerd om de verstoorde darmflora extra te helpen stabiliseren.
  • Na 12 weken is de ontlasting normaal en blijft de maag van Beer goed ondersteund!

Seana: ‘’Beer had altijd structuurloze ontlasting en een maag die niet goed in balans was. Ondanks dat Beer er nog lang mee heeft gekwakkeld, is het echt goede voeding. Na bijna 3 maanden is de ontlasting structureel normaal en heeft hij veel aan de maagvriendelijke brokken gehad. De combinatie van Maag+Darm brokken en het Pre- & Probiotics supplement doet hem nu heel goed en is het juiste duwtje in de rug geweest! Ik zou het zeker aanbevelen.’’

Sushi, Roxy en Macho de Pomeriaan hondjes en Toypoedel

Alle drie de hondjes hadden een aanhoudende slechte spijsvertering. Zowel Sushi, Roxy als Macho hadden zeer slechte en structuurloze ontlasting. Rosita heeft de hondjes ook al eens laten onderzoeken bij de dierenarts, maar hier kwam niets schokkends uit. De voeding die de drie honden kregen was van Edgard & Cooper.

  • In de overstapperiode aten de drie hondjes de Maag+Darm brokken met smaak op! De Maag+Darm brokjes werden tussen de oude brokken gehaald en werden als eerste opgegeten.
  • Na 2 weken is er nog geen verandering te zien in de ontlasting. Sushi, Roxy en Macho hebben alle drie structuurloze ontlasting. In de tussentijd heeft Macho een antibioticakuur gekregen wegens een ontstoken wond, wat tevens invloed kan hebben op de ontlasting.
  • Na 4 weken valt het baasje Rosita op dat Sushi normale ontlasting heeft en mooi op gewicht komt. Ook Roxy’s en Macho's ontlasting heeft regelmatig een normale structuur.
  • Na 6 weken hebben de drie hondjes ook Maag+Darm natvoer bij de brokken gevoerd gekregen. Zowel Sushi’s, Roxy’s en Macho’s ontlasting ziet er normaal uit qua structuur en kleur.
  • Na 8, 10 en 12 weken bleef de ontlasting structuurrijker met een goede bruine kleur.

Rosita: ‘’Tot 3 maanden geleden was het drama bij ons thuis. Drie hondjes met een slechte spijsvertering die geen voedingsstoffen en energie uit de voeding haalde. Ik had al zo veel geprobeerd, dat ik de moed bijna opgegeven had. Snel zag ik dat ze door Maag+Darm brokken ondersteund werden. Nu hebben ze normale ontlasting met een mooie kleur en de hondjes zitten lekker in hun. Ik adviseer het echt voor iedere hond met een slechte spijsvertering. Super brok en natvoer!’’

VITALstyle Maag+Darm is een goed verteerbaar volledig dieetvoeder ter compensatie voor een slechte spijsvertering. Aangeraden wordt om vóór gebruik een dierenarts te raadplegen. U voert het aanvankelijk tot 12 weken, waarna evaluatie. Bij chronische pancreasinsufficiëntie voert u het een hondenleven lang.

21 reviews
Hond Maag+Darm Brok
18,99
Ondersteunt de natuurlijke stoelgang en normale ontlasting
Maagvriendelijke, geperste brok
Ondersteunt de natuurlijke stoelgang en normale ontlasting
Bevat goed verteerbare ingrediënten